Zwarte Thee

Een zwarte thee is een thee die volledige oxidatie heeft ondergaan. Terwijl een groene thee na 12 tot 18 maanden zijn versheid verliest, kan een zwarte thee meerdere jaren worden bewaard zonder zijn smaak te verliezen. Het wordt bereid in een theepot met kokend water (95 °C) gedurende een tijd die wordt bepaald door de hoeveelheid thee en het watervolume.

 

Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Huidige filters
  • Ceylon OP melange Login om onze prijzen te zien.
    Een thee van het groffe blad, krachtig en geurig, neutraal genoeg om te mengen met Assam en China thee of met andere Ceylon soorten.
  • Ceylon OP Pettiagala Login om onze prijzen te zien.
    Zwarte Ceylon thee. Grof, strak opgerold blad, lichte infusie, fris en aromatisch.
  • Ceylon OP1 Shawlands Login om onze prijzen te zien.
    Zwarte Ceylon thee uit de provincie Uva, Eastern Highlands. Medium bladgrootte, roodachtige kleur, zorgvuldig verwerkt,medium-sterkte, fris en aromatisch.
Filter by
Huidige filters

Categorie

Regio/land

Temperatuur

Zettijd